O nama…

Svoj vrstan program KUD ”Uljanik” svakogodišnje predstavlja na brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu .

Posebice valja istaknuti ljetne nastupe KUD-a na pulskim trgovima u sklopu manifestacije ”Na ulicama i trgovima” kada se domaćim gostima i turistima, koji nastupe i raznolikost nošnje snimaju svojim kamerama i fotoaparatima, predstavljaju sve grupe koje djeluju u društvu.

Pula portarata

Društvo je osobito ponosno na Večer tradicijske glazbe i plesa – ”KUD ULJANIK I GOSTI”, koju organizira uz SAKUD Pula, pod pokroviteljstvom Grada Pule te uz sponzorstvo Uljanika d.d. svakog prosinca u Istarskom narodnom kazalištu- Gradskom kazalištu Pula. Svake je godine uspješno održana (prvi put 1994., pa 1996., od 1999. godine svakogodišnje), a posjetitelji puna dva sata s velikom pozornošću i burnim pljeskom prate nastupe KUD-a i gostiju. Ova je večer posebno značajna jer pored gostiju iz Istre svake godine dolaze i predstavnici nacionalnih manjina u Istri i gosti iz inozemstva.


Novosti

DRMEŠ-DA!

Plesni par Neda Grbić i Toni Stanić sudjelovali su 29. svibnja na 8. plesnoj manifestaciji pod nazivom DRMEŠ-DA!. Radi se o predstavljanju hrvatskih narodnih plesova u izvođenju plesnih parova.
Uz pratnju Marina Latina na mihu, Neda i Toni su se vrlo uspješno predstavili sa plesom “Balo di kušin” čiju koreografiju potpisuje voditeljica Dragica Martinović.Bravo!

“Na ulicama i trgovima 2015.”

“Na ulicama i trgovima 2015.”

Kulturno-umjetničko društvo “Uljanik” će u sklopu manifestacije “Na ulicama i trgovima” nastupiti će tijekom lipnja,srpnja i kolovoza.
Folklorna večer na pulskom Forumu održati će se 21 .srpnja s početkom u 21,00 sat.
Predstavljanje tradicijske baštine na potezu Forum-Portarata-Forum održati će se 17.lipnja, 01. i 22. srpnja te 12. i 26. kolovoza s početkom u 19,30 sati.

1. Mala smotra folklora Istarske županije

U subotu, 23. svibnja 2015. godine, s početkom u 19,00 sati u dvorani Osnovne škole “Jure Filipovića” u Barbanu održala se 1. Mala smotra folklora Istarske županije.
Članovi pomlatka KUD-a “Uljanik” vrlo su se uspješno predstavili sa svirkom na istarskim tradicijskim glazbalima, dječjom igrom pod nazivom “Sunce zahaja” te sa plesom “Šete paši – špic polka”.
Svoj program, odnosno plesove, svirke na tradicijskim i narodnim instrumentima uz domaćine KUD “Barban” predstavilo je naše Društvo te KUD “Dvigrad” iz Kanfanara, KUD “Ivan Fonović Zlatela” iz Kršana, “Kumpanija Kosirići” iz Tinjana, KUD-ovi “Mate Balota” i “Rakalj” iz Raklja, Društva kulturno-umjetničkog stvaralaštva “Mendula” iz Medulina, Folklorno društvo “Pazin” iz Pazina, RKUD “Rudar” iz Raše te KUD “Savičenta” iz Svetvinčenta.
Mali folkloraši na najljepši su način predstavili istarsku tradiciju, kulturu i baštinu svih dijelova Istre.

Večer folklora u Glogovcu

Članovi nastupne skupine KUD-a nastupili su 25.travnja 2015.g. na 13. večeri folklora u organizaciji KUD-a “Rudar” iz Glogovca kraj Koprivnice.
Narodne običaje, pjesme, plesove kao i narodne nošnje predstavili su, uz članove našega Društva i članovi Kulturnog društva “Celjska folkorna skupina” iz Celja, Slovenija, Kulturno umjetničkog društva “Tomislav” iz Sv. Ivana , Žabno, Kulturno umjetničkog društva “Salinoviec” , Kulturno umjetničkog društva “Crkvari”, kao i članovi velike i male skupine Kulturno umjetničkog društva “Rudar” Glogovac.